Focal Dimension sub Volledige grootte weergeven

Focal Dimension sub

Dimension Sub (aanvulling op de dimension soundbar)

Met de komst van “platte” TV’s is iedereen er inmiddels achter gekomen dat het geluid niet bepaald fraai te noemen is. De oplossing is het bijplaatsen van versterking en luidsprekers die het TV geluid gaan weergeven. 

Meer details

€ 399,00

Aanbieding Aanbieding!

Traditioneel betekent dat veel extra kabels en een aparte bediening. Nu zijn er de afgelopen jaren best veel oplossingen aangedragen die het geluid zeker iets verbeteren. Op de volledige “echte” surround-sets na zijn die oplossingen toch vaak een pleister op de wond. Natuurlijk het is iets beter dan het geluid van de TV zelf, maar er is nog geen sprake van compleet en vooral duidelijk geluid. Plastic geluid is de meest gebruikte term voor die karige upgrade. Gelukkig kan het ook anders. Wie niet voor de goedkope gadgets gaat heeft keuze uit een aantal goede geluidsbalken. Die soundbars kenmerken zich door een voller en vooral dynamischer geluid. Toch is het gewenste resultaat nog niet te vergelijken met een paar echte losse luidsprekers. Nou ja, tot nu dan. Focal heeft er drie jaar hard aan gewerkt om nu juist dat dikke dynamische duidelijke geluid in een soundbar te stoppen. Natuurlijk is dat gelukt, het is toch een Focal!

Dimension
De Focal Dimension Soundbar is niet zomaar weer een gewone soundbar. Het is een volledige surround weergever met 75 Watt per kanaal. Tevens is het mogelijk om de soundbar uit te breiden met de bijbehorende subwoofer. Voor deze subwoofer heeft de soundbar een extra 75 Watt versterker aan boord. Het is dus niet nodig om extra versterking in te kopen. Het belangrijkste is de bediening. Met ARC en CEC is dat een fluitje van een cent. ARC gebruikt het digitale geluidsignaal vanuit de TV via HDMI. Het geluid komt dus “retour” uit de kabel die er toch al naartoe moet. Weer een kabel minder. CEC is helemaal prachtig. Door diezelfde HDMI kabel “ziet” de TV de soundbar en kan daarmee het volume bedienen. U gebruikt dus gewoon de TV afstandsbediening voor het volume van de soundbar. Lekker intuïtief en handig.

Natuurlijk is er ook gedacht aan meer dan de TV alleen. Met de extra digitale en analoge aansluitingen is het mogelijk om ook andere bronnen aan te sluiten die niet via de TV gaan. Denk aan iPods, Cd-spelers, Streamers en meer. Daarom heeft de soundbar nog een eigen afstandsbediening die het geheel tot een waardige hifiset maakt. Voor de liefhebber blijft er ook een mogelijkheid om een actieve subwoofer aan te sluiten. Op die manier kan de Dimension soundbar, die slechts 6,5 cm diep is, aan de muur en een subwoofer op de grond.

Neem contact op

Bel ons voor persoonlijk advies

Telefoon:070 - 38 68 440
06 - 53279581

Neem contact op!

PayPal

REMO AV © 2014
Realistatie: Wicked Work