Rogers Monitor 8.0

Rogers Monitor 8.0 bouwpakket

Een van de meest succesvolle ontwerpen van deze tijd. De luidspreker voor de veeleisende muziekliefhebber die voor het genieten van zijn favoriete muziek een weergave zonder beperkingen eist. De perfecte weergever voor zowel klassiek, jazz en uw favoriete popmuziek.

€ 998,00
Inclusief belasting 1-2 werkdagen

Minimale afname van het product is 2.

 Levering in overleg vanaf 15-01-2021

Omschrijving

Een van de meest succesvolle ontwerpen van deze tijd. De luidspreker voor de veeleisende muziekliefhebber die voor het genieten van zijn favoriete muziek een weergave zonder beperkingen eist. De perfecte weergever voor zowel klassiek, jazz en uw favoriete popmuziek. 
Een door en door beproefd labyrintsysteem dat zichzelf dagelijks bewijst door het grote aantal tevreden bezitters. En aan de top blijft door een voortdurende ontwikkeling.

De wijzigingen ten opzichte van versie 7.0 zijn tot stand gekomen door de komst van nieuwe luidsprekers, de terugkoppeling van kritische klanten en het streven naar perfectie. Er zijn 3 speakers vervangen: 
De midden-hoog speaker met een dôme van 37 mm is vervangen door een nieuwe unit met een softdome van 50 mm. De middentoner van 13 cm is vervangen door een exemplaar van 17 cm. Tevens is de ruimte achter de middenspeaker vergroot en asymmetrisch gemaakt. De supertweeter heeft plaats moeten maken voor een ultraliniaire isodynamic ribbon tweeter.
Het cross-over netwerk is verder ontwikkeld en aangepast aan de nieuwe units. Het Butterworth scheidingsfilter heeft door een simpele ingreep (die wij overigens al meer dan 35 jaar toepassen), zonder toevoeging van extra filtercomponenten ook de voordelen van een Linkwitz-Riley filter zonder de nadelen hiervan.
De akoestische fase-metingen aan dit ontwerp tonen een maximale afwijking van slechts 5°, terwijl een afwijking tot wel 30° of meer zelfs bij grote merken wel voorkomt. Dit verklaart o.a. dat faseverschillen niet waarneembaar zijn waardoor dit vierwegsysteem als één homogeen geheel klinkt.
Door de hiervoor genoemde verbeteringen is de totale performance hoorbaar op een hoger kwaliteitsniveau geplaatst. De muzikale projectie in de ruimte is fascinerend. 
De Rogers Monitor staat continu demonstratieklaar opgesteld. U bent altijd welkom als u toevallig eens in de buurt moet zijn. Het is wel zinvol even te bellen als u langs wilt komen, zeker als u een uurtje onderweg bent. Het verdient aanbeveling om uw eigen CD’s mee te brengen.

Technische gegevens:
systeem
afmetingen HxBxD
materiaal
frequentie bereik
belastbaarheid
impedantie
-
-
-
-
-
-
4 weg labyrint
97,4 x 33 x 44,2 cm
25 mm MDF
20 - 30.000 Hz
150 watt RMS
8 ohm
sensitivity
bas unit
midden unit
mid- hoog unit
supertweeter
scheidingsfilter
-
-
-
-
-
-
90 dB
25 cm Kevlar conus
17 cm Kevlar conus
50 mm soft dome
isodynamic ribbon tweeter
RN 115, gebouwd
 

Reactie's van klanten

Er zijn maar weinig luidsprekers die in deze aantallen gebouwd zijn in de loop der jaren en waar men zo tevreden over is. De (hier verkorte) reacties die wij op dit ontwerp mochten ontvangen spreken voor zich. 
Op de pagina opinie staan alle volledige reacties.


Aan: remo.nl
Onderwerp: Verslag bouw Rogers moiitors
Hallo Alex, 

De Rogers monitors staan nog steeds te glimmen in onze huiskamer en klinken steeds beter, ik heb (eindelijk) een verslag gemaakt van mijn bouwproces. Ik hoor graag wat je er van vindt, je mag het gebruiken op je site en ik heb geen bezwaar tegen naams vermelding. 


Het bouwen van mijn Rogers monitors 8.0.
Na 20 jaar trouwe dienst waren mijn oude Rogers monitors aan vervanging toe. Bijna uiteraard werden het weer Rogers monitors, ondertussen al versie acht van dit uitmuntende model. In deze versie () nu geen Kef onderdelen meer. Het resultaat na een paar weken inspelen is dan ook weer verbluffend.
De complete MDF pakketen zijn mij weer door REMO geleverd, mijn eerste waren volledig spaanplaat. Nu heb ik een volledig MDF pakket in handen. 
Ik ben begonnen met een controle van het bouwpakket. Alles uitgepakt en toen het droog in elkaar zetten van één van de kasten. Ook alle losse onderdelen gecontroleerd. Speakers, doek, schroeven, kabel, lijm enz. Ik heb me zelf er eerst zeker van gesteld dat alles er is en dat het klopt. 
De zorg die REMO besteedt aan het samenstellen van het bouwpakket is groot, alles paste perfect. De bijgeleverde beschrijving is compleet en is een goede leidraad tijdens de bouw. Ook kon ik altijd vertrouwen op goede tips, ervaring, antwoorden en de service van REMO tijdens de bouw. (Ton zond ons nog meer foto's, die worden t.z.t. geplaatst) 

Met vriendelijke groet, Ton van MollVan: Dick van Wartum (volledige reactie)

Onderwerp: Rogers MK5 vs. Rogers MK8
Hallo Alex,
Ik heb op verzoek van vrienden een stel Rogers Mk8 gebouwd. Wellicht herinner je mijn vraag omtrent maatvoering van de kamer voor de mid-woofer uit Hengelo? Daar kwamen we goed uit, gelukkig. Na het bouwen proefluisteren natuurlijk.......... Dat had ik beter niet kunnen doen!
Verschil van dag en nacht, prachtig, die Mk8's! Geweldig, die plaatsing in de ruimte (in 3D) van individuele spelers/instrumenten. Mooie, gecontroleerde bas en ragfijn, pregnant hoog! Met hartzeer breng ik ze morgen naar de nieuwe eigenaren. 
Ik ben inmiddels aan het sparen voor een setje Mk8, zeker weten! Topspul, samengevat. Zet maar op je site, als je dat wilt. Hieronder mijn foto van Mk5 en Mk8. 
Vriendelijke groet, Dick van Wartum, 7556 VM Hengelo
 
Onderwerp: Rogers monitor 8.0 versie
Van: Ronnie & Inge (volledige reactie) 
"Alex, hier even een mailtje vanuit de Achterhoek. Het pakket werd bij mij thuis afgeleverd door Alex persoonlijk! Man, wat een rit voor die avond! 
Ze zijn "op een kleine aanpassing na" helemaal klaar. Ongeveer vijf weken heb ik er over gedaan, voor ze naar de spuiter gingen. Toen de speakers gemonteerd en genieten maar. 
Deze speakers heb ik ongehoord bij jou aangeschaft. Eigenlijk zeer gedurft, want ik wist niet wat ik er precies van kon verwachten! Ze staan inmiddels ruim een week in de woonkamer in te spelen. Eerst een beetje voorzichtig, maar na een week het geheel ook eens op een wat hoger geluids niveau geprobeerd. De basis sound van deze speaker is overweldigend. Al snel kwam ik er achter, dat mijn oude speakers vooral in het midden bereik erg tekort kwamen. 
Bij deze rogers monitoren verbaasde ik me enorm over het extra stereo beeld wat je te horen krijgt. Overweldigend klinkt het bij het kijken naar een goede speelfilm. Vooral daarbij verbaasde ik mij over de echtheid van het geluid. 
Mensen die beweren dat een equaliser uit den boze is, moet ik toch even tot de orde roepen. Net als ik al zei, het basis geluid is zeer goed. Toch vindt ik dat er een klein beetje meer hoog in kon. Dit is natuurlijk smaak gebonden. Overigens is mijn gehoor zeer goed, en spreek ik hier over puur eigen smaak. 
Kortom, een perfecte speaker, en ik kan hem iedereen aanraden. Zelf bouwen van deze speakers geeft een kick. Zo hoop ik jaren te kunnen genieten van m'n Rogers monitoren versie 8.0. In de bijlage enkele foto's van de laatste versie van de Rogers. 
De metalic kleur lak van de kasten heb ik overgenomen van een zeer bekend Duits automerk. Nogmaals, zeer tevreden ben ik over het eindresultaat en al helemaal over de geluidskwaliteit van deze speakers. Alex, als je nog meer foto's van de bouw wilt hebben, hoor ik dat wel! 
Remo ga zo door! Groeten, R.Krabben.""Hallo Alex, Een tijdje geleden alweer heb ik een set Rogers Monitor bij je aangeschaft. 
Na deze speakers een tijdje in MDF in de kamer gehad te hebben ben ik aan de slag gegaan met het bijna ondenkbare. Het fineren van de kasten zonder een onderbreking in het fineer aan de voor- en zijkanten. Het fineer is van kersenhout en is aan één stuk incl. de ronde kanten. Gewoonweg fantastisch mooi om te zien. Het is fantastisch goed gelukt en heb daarna de fineerlaag voorzien van een blanke twee componenten PU lak als basis (12 lagen). En een matte aflak als eindlaag. 

Ik weet niet of iemand dit eerder gedaan heeft maar het is een aanrader hoewel er zeer veel geduld voor nodig is en dit niet een kwestie van “even” is. Het heeft me enkele weken gekost in de avonduren om tot dit eindproduct te komen. Het resultaat kun je aanschouwen in de bijlagen. 

Ik heb nog niet eerder een speaker gehoord waarbij de basweergave niet veranderd wanneer je “uit je stoel” komt. Een zeer neutrale speaker met een heldere weergave. Het detail is ongelofelijk zuiver. Al met al een echt Hi-end product met een Hi-end uitstraling. Graag hoor ik van je wat je van het resultaat vindt." 

Met vriendelijke groet, K. v.d. B.

Van het forum.hifi.nl geplukt:
"Het laag ? verslavend zou ik zeggen. Diep en krachtig als het op de cd staat, bescheiden waar het bescheiden opgenomen is. Kenmerk is dat het laag zonder drukken en zuchten de huiskamer inrolt, alsof het gratis is !"

"Wij zijn jaren gelukkig geweest met mijn "poor mans" Rogers Monitors; luidsprekers uit de jaren '70 (Philips Bombardon, Kef B110 en Magnat HTML28) en een zelfbouw filter aangepast voor de beste weergave in onze huiskamer. Mijn goede voornemen in 2008 was het assembleren van de échte Rogers Monitor, zoals die door jou wordt geleverd.
Na het bouwen, hetgeen zonder veel moeite te doen is (perfect pakket!) staan ze nu in te spelen in de huiskamer en mijn vrouw en ik zijn er héél gelukkig mee, want het resultaat is verbazingwekkend! Een wijds stereobeeld, haarfijne nuances, prachtige stemmen, een volledig laag en een fundament dat écht alles overtreft. Daarbij is het totaal geluid súperstrak, topklasse! (..) Op de foto (hierboven) kan je zien dat dit project naadloos past in onze inrichting!(..)" (B.van D. in Maarssen)

"(..)Nadat ik de speakers in mijn toch wel moeilijke ruimte aan de versterker had gehangen, verbaasde mij in positieve zin de strakheid in het laag. Dit is natuurlijk toe te dichten aan de transmissielijn. En zoals ik ook bij jullie reeds ervaren heb, de homogene weergave. Deze speaker heeft kwaliteiten zoals de Quad electrostaat maar dan met een verder doorlopende laag-weergave. Neutraal, snel, goede doortekening, open stabiel geluidsbeeld, geen slisserig/scherp hoog. 
Kortom een speaker waar ik nog vele jaren plezier van zal hebben. 
Ik heb inmiddels diverse speakers (tot wel 3.500,00 Euro per stuk) hier gehad, maar geen van die speakers kan het geluid weergeven zoals ik dat nu ervaar met de Rogers Monitor.(..)"

"Beste Alex,
De Rogers Monitors staan inmiddels "in te spelen". Hoewel ik al ruim 20 jaar luidprekers van Remo bouw was dit toch weer een heel leuk project. Het MDF-pakket past voortreffelijk en de beschrijving is prima. Ik heb er uiteindelijk vijf relaxte vakantiedagen over gedaan. Ze spelen in mijn werkkamerje op een klein buizenversterkertje (EL84 SE triode, niet meer dan 2,5 watt). Uiteindelijk verhuizen ze naar de woonkamer op een heel andere set. 
Toch spelen ze ook op dit versterkertje uitstekend ('t is dan ook een heel mooi versterkertje'). Mooier dan de M4, die ik in deze kamer normaal gebruik. Een rustiger en evenwichtiger klankbeeld, zeer ruim geluidsspectrum en klankbeeld. Benieuwd wat ze straks in de woonkamer doen op Denon 2 x 80 Watt! Een geweldige set, ik ben er erg blij mee."

  "Het kon natuurlijk niet uitblijven, hierbij een reactie op de geleverde Rogers. Het moet een jaar of 25 geleden zijn dat ik de hand kon leggen op een paar afgebouwde kasten van de Rogers. Vraag me niet naar de versie maar ik begon met B139/B110/T27/Coles. Hieraan heb ik zeer veel luisterplezier beleefd. (..) Ik kan natuurlijk een serie superlatieven loslaten op de nieuwe aanwinsten maar deze schieten toch te kort. Neem van mij aan, ik deel alle lofprijzingen van de eerder gegeven feedback. (..)"

"(..)Tot op de dag van vandaag ben ik een gelukkig man. De boxen klinken nog steeds onovertroffen en ik heb sindsdien toch vele andere boxen (ook veel veel duurdere) gehoord.(..)"

(reactie uit België) "(..) is dit 'ensemble' vuurwerk. Het muziekbeeld is panoramisch met "strand" diepte (gebruik je verbeelding maar) 
Het hoog is zinderend, luchtig en enorm gedetailleerd. Het midden is strak en neutraal, en het laag overtreft soms alle verwoordingen (komt voorzichtig in de buurt van een IMF, wat als een referentie kan gesteld worden), je hoort het niet maar je voelt het. Uiteraard is het de randapparatuur die deze Monitor volledig onder controle houd en hem het beste van zichzelf geeft. Nimmer opdringerig aanwezig, enkel "muzikaal". Voor minder dan 1500 euro is dit volgens mij het beste wat je je op de "audio" markt kan aanschaffen. Om dit resultaat te behalen, meen ik dat je "ZEER" diep in je euro's moet tasten, om dit resultaat te evenaren.(Quad 989?)"

"(..)Inmiddels zijn ze mooi wijnrood, met een tikkeltje metalic, gespoten en staan ze "in te spelen". Nu al is het geluid verbluffend!! Kortom, wij zijn enorm tevreden en kunnen en zullen deze boxen aan eenieder aanbevelen."

"(..)Het eindresultaat van de Rogers Monitor is fantastisch zowel optisch als gehoormatig. Zelfs mijn vrouw, die uitermate sceptisch tegenover zelfbouw stond, is zo mogelijk nog enthousiaster. We kozen ervoor om de boxen te laten spuiten. (..) Het is absoluut niet te zien dat hier sprake is van zelfbouw en dat is waar mijn vrouw zo bang voor was!(..)"

"Het is al weer enige tijd geleden (bijna een jaar) dat ik de ROGERS MONITOR 7.0 bij je opgehaald heb en gebouwd, maar nu wil ik toch nog even reageren. Wat een perfect houtpakket, geen enkel kiertje. De kabels met hotmelt in de hoek vastgezet en ook een beetje gebruikt om het DR. Bailey's Longhair netjes op zijn plaats te houden.(..) Na montage van de luidsprekers en het filter was het even schrikken. Echter na twee weken dagelijks spelen kwam het allemaal goed, en geniet ik (en de rest) van het prachtige geluid wat ze voortbrengen. (je had me al gewaarschuwd dat ze ingespeeld moesten worden) Ik mail je nog foto's van de bouw en het eindresultaat."

"(..)Geluidstechnisch is het eindresultaat fraai. De ribbon tweeter is van een uitzonderlijke schoonheid en heeft in combinatie met de dome hoog/midden eenheid een ragfijne en ongekleurde weergave. Met name de allerbeste opnamen, waarvan je meende alles wel gehoord te hebben, openbaren zich de laatste details en ruimtelijkheid. Het laag/midden is zeer neutraal en dat is wel even wennen. Laag wat niet aanwezig is bij de opname wordt niet door allerlei resonanties gesuggereerd, maar opnamen waarbij wel veel laag zit, worden zeer gedetailleerd weergegeven. 
Stemmen klinken zeer natuurlijk. Opvallend is ook de zeer gedetailleerde en uitgebalanceerde weergave bij een laag volume. Ondanks het feit dat het om een vierweg systeem gaat zijn faseverschillen voor mij niet waarneembaar. Kortom, een luidspreker die zich kan meten met veel duurdere fabrieksontwerpen en die veel zgn. "high end" ontwerpen met alle status en humbug daaromheen in de schaduw stelt.(..)"

"(..)Fantastisch. Ik ben van mening dat alle soorten muziek hier goed op klinken, klassiek, rock, etc.(..)"

"(..)We zijn bijzonder enthousiast over de weergavekwaliteit van de luidsprekers, met name voor klassieke muziek en jazz.(..)" 

"(..)Het geluid, gekoppeld aan mijn NAD 106 + 214, is geweldig. Van mooie ronde bassen (geen gebons of resonanties) tot sprankelend helder hoog (zonder krasserige, schreeuwende of slissende SSSS"essen") Wat mij nog steeds verwondert is dat je vanzelf de versterker iets verder open draait maar dat je van het geluid beslist niet moe wordt. Ook de buren klagen niet over bonkerige bassen, (..)"

"(..)Ik ben erg enthousiast over de werkelijk superieure geluidskwaliteit.(..)

"(..)heb ik van u een upgrade ontvangen voor mijn Rogers Monitor, wat een ongelooflijke verbetering trouwens! Ik sta er echt van te kijken, door de meer gedetailleerde weergave van het mid/hoog lijken de bassen ook sterk verbeterd!(..)"

De originele emails zijn door ons bewaard en desgewenst ter inzage. 
Op de pagina opinie staan alle volledige reacties.


Deze luidspreker is ontworpen zonder ook maar een enkele concessie te doen. Daarom is gekozen voor het principe van de transmissionline wegens zijn superieure en ver doorlopende basweergave. Omdat het geluidskanaal in de kast gevouwen is wordt ook wel gesproken van labyrintsysteem.

  De voordelen van het labyrintsysteem:
De ongevoeligheid voor eventuele minder goede akoestische eigenschappen van de luisterruimte en staande golven.
De ongevoeligheid voor de plaatsing in een minder gunstige positie, zoals bijvoorbeeld in een hoek van de kamer.
De weergave is vrij van resonanties waardoor er nooit een te nadrukkelijke basweergave kan ontstaan.
Het bereik van de basweergave is uitgestrekter dan van ieder ander systeem en loopt door tot onder de resonantiefrequentie.
Er hoeft niets afgeregeld of afgestemd te worden.
De kast is makkelijk en comfortabel te bouwen want ook voor de Rogers Monitor leveren wij een perfect passend houtpakket van 25 mm MDF plaat. Het pakket bevat alle benodigde panelen (13 stuks), op maat gezaagd en voorzover nodig voorzien van een afgeschuinde kant.

Alle panelen zijn 25 mm dik. De zijwanden zijn aan de voorzijde afgerond. Hierdoor verkrijgt het vooraanzicht van de kast een slank uiterlijk. De zijwanden zijn voorzien van uitgefreesde sponningen van 4 mm waardoor de aansluitende panelen tijdens het lijmen niet kunnen verschuiven. Dit garandeert tevens een goede luchtdichte verbinding.

De frontplaat is voorzien van alle gaten met uitgefreesde randen voor verzonken montage van de speakers. Het pakket is compleet met een doekframe van 10 mm en voorzien van de benodigde openingen voor speakers en poort. Hiermede kunt u de kast voorzien van een afneembaar doekfront.

MDF is een zeer hard en vast materiaal met een fijne structuur en een glad oppervlak. De zijkanten van de gezaagde panelen zijn bijna even glad als het oppervlak. Alhoewel duurder dan spaanplaat verdient MDF voor luidsprekers de voorkeur. MDF wordt ook in de meubelindustrie toegepast voor de betere meubelen.
Bij de set wordt een uitvoerige bouwbeschrijving verstrekt.

 

Datasheet

4 Items
Datasheet
Hoogte
974
Breedte
330
Diepte
442