Elac Uni-Fi FS5
Aanbieding!

Elac Uni-Fi FS U5

Elac Uni-Fi FS U5 vloerstaande luidspreker

  • Drieweg basreflex vloerstaande luidspreker
  • Dual-concentric weergever voor midden/hoog
  • 3 x 13 cm woofers met aluminium conus
  • Scheidingsfilter met hoogwaardige componenten
  • Stoffen frontje met magnetische bevestiging
€ 499,00
Inclusief belasting

Minimale afname van het product is 2.

 Er zijn niet genoeg producten op voorraad

Omschrijving

Elac Uni-Fi FS U5 vloerstaande luidspreker

Een nieuw hoofdstuk in weergavekwaliteit
Na de uiterst succesvolle Debut-serie heeft meester-ontwikkelaar Andrew Jones met de Uni-Fi opnieuw een opvallend goede luidsprekerserie ontwikkeld.

Andrew Jones zegt het volgende over de gedachte, die de basis vormt voor het ontstaan van de Uni-Fi luidsprekerserie:
“De ELAC Uni-Fi serie is, net als de Debut serie, geheel nieuw ontwikkeld en levert uitstekende prestaties. Ik heb al mijn ervaring (30 jaar luidsprekers ontwikkelen) aangewend bij het ontwikkelen van deze nieuwe lijn. Bij alle componenten die belangrijk zijn voor de weergavekwaliteit, heb ik compromisloos voor de beste kwaliteit gekozen. Ik heb mij op ieder detail gefocust om de best mogelijke klank te kunnen realiseren.”

FS U5: indrukwekkend krachtig
De vloerstaande luidspreker FS U5 is het topmodel van de Uni-Fi serie. De behuizing staat op verstelbare spikes, die aan stalen crossbars zijn bevestigd. Dat geeft de luidspreker niet alleen een luxe uitstraling, maar het zorgt ook voor een stabiele positionering. Zelfs onderlegschaaltjes (om vloeren niet te beschadigen) worden meegeleverd.

De FS U5 is een volwassen drieweg basreflex vloerstaander met drie woofers, die voor een diepe, rijke en muzikale basweergave zorgen. Het midden en hoog worden verzorgd door een gloednieuwe en technisch zeer interessante, coaxiale tweeter/midrange-driver die is samengesteld uit een zijden dometweeter en een geheel nieuw ontwikkelde aluminium conus voor het middengebied. De combinatie van deze coaxiale driver met de drie woofers zorgt voor een stereobeeld, dat aan een monitor doet denken, maar dat tevens wordt verrijkt met een volwassen, diepe basweergave. De UF5 levert het kamerbrede geluid van een vloerstaander en de accuratesse van een monitor.

De FS U5 hoeft door zijn uitgerijpte ontwerp, zijn uitgekiende technologie en zijn voorbeeldige prestaties zelfs een vergelijking met duidelijk duurdere luidsprekers niet te schuwen.

Als luidspreker in een volwassen stereosysteem is de FS U5 natuurlijk helemaal in zijn element, maar hij kan ook een solide basis vormen voor een uitermate fraai meerkanaals Uni-Fi systeem, aangevuld met één van de fraaie subwoofers uit het ELAC-programma.

Dual-concentric tweeter/midrange-driver
Met deze uitzonderlijk fraaie coaxiale driver bewijst meester-ontwikkelaar Andrew Jones opnieuw zijn vakmanschap.Afbeelding Elac Uni-Fi Dual Concentric driver 1500x1180 De concentrische plaatsing van de tweeter IN de spreekspoel van de midrange zorgt voor een gelijkmatige afstraling en een lineaire frequentierespons. Door deze technologische voordelen heeft de Dual-concentric driver een perfecte klankbalans en een exacte afbeelding in een grote luisterzone. Hierdoor kunnen meerdere personen, op verschillende luisterplaatsen tegelijk, genieten van de weergavekwaliteit van de Uni-Fi luidsprekers.

 

 

 

De perfecte balans van een driewegsysteem
Bij het ontwikkelen van een luidspreker met een groot frequentiebereik biedt een drieweg-ontwerp veel voordelen. Voor elk frequentiebereik (bas, midden en hoog) staat een specialistische driver ter beschikking. Compromissen, die bij simpelere constructies onvermijdelijk zijn, kunnen hier achterwege blijven.

Zorgvuldig ontworpen constructie van de behuizing
De behuizingen van de Uni-Fi luidsprekerserie zijn ontworpen voor een lange levensduur. Ze worden gemaakt van MDF met voldoende plaatdikte en zijn inwendig uitgebreid verstevigd. Deze constructie garandeert een grote stijfheid en massa. Resonanties, die een negatieve invloed kunnen hebben op de weergavekwaliteit, worden effectief gereduceerd. Voor een optimale klankkwaliteit moeten tenslotte alleen de drivers bewegen.

Stabiele basis
Afbeelding Elac Uni-Fi crossbar 1500x712De voetplaat zorgt voor een veilige, stabiele plaatsing van de vloerstaande luidspreker. Voor een optimale plaatsing met maximaal klankresultaat gebruikt u de bijgeleverde crossbars met spikes en (op kwetsbare vloeren) de onderlegschotels. Als alternatief kunt u eventueel de bijgeleverde zelfklevende rubberen voetjes gebruiken.

Slim uitgekiend scheidingsfilter
Één van de geheimen van de fantastische klank van de Uni-Fi serie is het ontwerp van de scheidingsfilters, waarbij alleen hoogwaardige componenten zijn gebruikt. Het doordachte ontwerp zorgt voor naadloze overgangen tussen de drivers en dat is uitermate belangrijk om gelijkmatige klankeigenschappen te realiseren.

Woofer van ruim 13 cm diameter
Het gebruik van aluminium als grondstof voor de conussen heeft voordelen, die niet alleen betrekking hebben op de makkelijke verwerkbaarheid en de grote stijfheid van de conussen. Afbeelding Elac Uni-Fi woofer 1500x849Door de conus van aluminium te maken ontstaan storende resonanties (die de lineariteit van het hele luidsprekersysteem negatief beïnvloeden) pas ver buiten het frequentiebereik van de driver.

Samen met een overgedimensioneerde, doorboorde magneet zorgt de aluminium conus in deze woofer voor een hoge belastbaarheid en een krachtige, maar steeds accurate basweergave.

Speciale aansluitterminals
Omdat alle details invloed op de klank hebben, zijn de Uni-Fi luidsprekers voorzien van robuuste aansluitterminals, die door hun constructie een grote verscheidenheid aan luidsprekerkabels aankunnen. De elektrische connectie is altijd optimaal, zodat geen detail verloren gaat.

Magnetisch bevestigde frontjes
Alle luidsprekers in de Uni-Fi serie zijn voorzien van stoffen frontjes (zwart voor zowel de witte als zwarte uitvoering), die door magneten op hun plaats worden gehouden. Daardoor kunt u makkelijk de frontjes verwijderen, zonder dat u lelijke gaten in de luidsprekerbehuizing ziet. De fraaie laklaag en de hoogwaardige drivers komen zo nòg beter tot hun recht.

Datasheet

Elac
4011822319580