Elac Uni-Fi CC U5

Elac Uni-Fi CC U5

Elac Uni-Fi CC U5 centerluidspreker

Highlights

  • Drieweg basreflex centerluidspreker
  • Dual-concentric weergever voor midden/hoog
  • 2 x 13 cm woofers met aluminium conus
  • Scheidingsfilter met hoogwaardige componenten
€ 449,00
Inclusief belasting 2-4 werkdagen
 Levertijd 2-3 dagen

Omschrijving

Elac CC U5 centerluidspreker

Een nieuw hoofdstuk in weergavekwaliteit
Na de uiterst succesvolle Debut-serie heeft meester-ontwikkelaar Andrew Jones met de Uni-Fi opnieuw een opvallend goede luidsprekerserie ontwikkeld.

Andrew Jones zegt het volgende over de gedachte, die de basis vormt voor het ontstaan van de Uni-Fi luidsprekerserie:
“De ELAC Uni-Fi serie is, net als de Debut serie, geheel nieuw ontwikkeld en levert uitstekende prestaties. Ik heb al mijn ervaring (30 jaar luidsprekers ontwikkelen) aangewend bij het ontwikkelen van deze nieuwe lijn. Bij alle componenten die belangrijk zijn voor de weergavekwaliteit, heb ik compromisloos voor de beste kwaliteit gekozen. Ik heb mij op ieder detail gefocust om de best mogelijke klank te kunnen realiseren.”

CC U5: in het centrum van de weergave
Een centerluidspreker als de CC U5 is essentieel in een meerkanaals weergavesysteem. De bedoeling van een dergelijke opstelling is, dat de luisteraar wordt omringd door geluid. In een meerkanaals muzieksysteem gaat het dan om de optimale live-concertbeleving; in een home-cinema opstelling gaat het om een levensecht geluid bij de film. En dan moeten geluiden die recht op je af lijken te komen dus ook echt recht van voren komen. Dat geldt vooral voor dialogen in films. En voor die zaken is een centerluidspreker onmisbaar. En dan liefst een centerluidspreker die hetzelfde karakter heeft als de andere luidsprekers.

De CC U5 is niet zomaar een centerluidspreker. Hij is net als de hele Uni-Fi serie voorzien van de gloednieuwe coaxiale tweeter/midrange-driver, die bestaat uit een combinatie van een zijden dometweeter en een geheel nieuw ontwikkelde aluminium conus voor het middengebied. Bovendien is de CC U5 een drieweg basreflex luidspreker, net als de andere Uni-Fi familieleden.

Daarmee is de CC U5 in alle opzichten een echte Uni-Fi, die door zijn voorbeeldige prestaties zelfs een vergelijking met duidelijk duurdere luidsprekers niet hoeft te schuwen. En of het nu om filmgeluid of om muziek gaat: de weergavekwaliteit staat op hetzelfde audiofiele niveau als dat van de andere Uni-Fi luidsprekers.

Dual-concentric tweeter/midrange-driver
Afbeelding Elac Uni-Fi Dual Concentric driver 1500x1180
Met deze uitzonderlijk fraaie coaxiale driver bewijst meester-ontwikkelaar Andrew Jones opnieuw zijn vakmanschap. De concentrische plaatsing van de tweeter IN de spreekspoel van de midrange zorgt voor een gelijkmatige afstraling en een lineaire frequentierespons. Door deze technologische voordelen heeft de Dual-concentric driver een perfecte klankbalans en een exacte afbeelding in een grote luisterzone. Hierdoor kunnen meerdere personen, op verschillende luisterplaatsen tegelijk, genieten van de weergavekwaliteit van de Uni-Fi luidsprekers.

 

 

De perfecte balans van een driewegsysteem
De meeste centerluidsprekers in de klasse van de CC U5 zijn tweeweg systemen en hebben daardoor ook berperkingingen in de midden/laag weergave. Zo niet bij deze center. Naast de 10 cm middentoner heeft de CC U5 de beschikking over twee 13 cm woofers voor de laagweergave. Dat wordt vertaald in een diepere laagweergave, gecombineerd met de van Elac bekende uitstekende definitie.

Zorgvuldig ontworpen constructie van de behuizing
De behuizingen van de Uni-Fi luidsprekerserie zijn ontworpen voor een lange levensduur. Ze worden gemaakt van MDF met voldoende plaatdikte en zijn inwendig uitgebreid verstevigd. Deze constructie garandeert een grote stijfheid en massa. Resonanties, die een negatieve invloed kunnen hebben op de weergavekwaliteit, worden effectief gereduceerd.
Voor een optimale klankkwaliteit moeten tenslotte alleen de drivers bewegen.

Slim uitgekiend scheidingsfilter
Afbeelding Elac Uni-Fi-X-over1500x849
Één van de geheimen van de fantastische klank van de Uni-Fi serie is het ontwerp van de scheidingsfilters, waarbij alleen hoogwaardige componenten zijn gebruikt. Het doordachte ontwerp zorgt voor naadloze overgangen tussen de drivers en dat is uitermate belangrijk om gelijkmatige klankeigenschappen te realiseren.

 

 

Woofers van ruim 13 cm diameter
Het gebruik van aluminium als grondstof voor de conussen heeft voordelen, die niet alleen betrekking hebben op de makkelijke verwerkbaarheid en de grote stijfheid van de conussen. Door de conus van aluminium te maken ontstaan storende resonanties (die de lineariteit van het hele luidsprekersysteem negatief beïnvloeden) pas ver buiten het frequentiebereik van de driver.

Samen met een overgedimensioneerde, doorboorde magneet zorgt de aluminium conus in deze woofer voor een hoge belastbaarheid en een krachtige, maar steeds accurate basweergave.

Speciale aansluitterminalsAfbeelding Elac Uni-fi aansluitterminal
Omdat alle details invloed op de klank hebben, zijn de Uni-Fi luidsprekers voorzien van robuuste aansluitterminals, die door hun constructie een grote verscheidenheid aan luidsprekerkabels aankunnen. De elektrische connectie is altijd optimaal, zodat geen detail verloren gaat.

 

Magnetisch bevestigde frontjes
Alle luidsprekers in de Uni-Fi serie zijn voorzien van stoffen frontjes (zwart voor zowel de witte als zwarte uitvoering), die door magneten op hun plaats worden gehouden. Daardoor kunt u makkelijk de frontjes verwijderen, zonder dat u lelijke gaten in de luidsprekerbehuizing ziet. De fraaie laklaag en de hoogwaardige drivers komen zo nòg beter tot hun recht.

Datasheet

Elac
4011822319573

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...