Elac Vela

Elac Vela FS 407

Highlights

  • JET 5 ribbon-tweeter met waveguide 
  • 2 x 15 cm eXtended Range midden/laag-driver, Aluminium Sandwich kristalconus  
  • Basreflex met downfiring poort voor gemakkelijke plaatsing 
  • Stijlvol design 
€ 1.995,00
Inclusief belasting 1-2 werkdagen

Minimale afname van het product is 2.

 Laatste items in voorraad

Omschrijving

Met de nieuwe luidsprekerserie Vela, het Latijnse woord voor ‘zeil’, grijpt Elac terug naar haar roots. Van oorsprong komt Elac voort uit de maritieme industrie. In Kiel, waar de innovatieve fabrikant nog altijd gevestigd is, wordt zeilen met de paplepel ingegoten.

De Vela-serie is de doorontwikkeling van Elacs succesvolle 400-serie, die 5 jaar in productie is geweest en de meestprachtige reviews heeft binnengesleept.

Het design
Elegant, stijlvol en ‘vrouwvriendelijk’: zo laat het design van de Vela-serie zich het beste omschrijven. Door de afwezigheid van 90° hoeken in de kast wordt akoestisch gezien het ideaal benaderd. Het afgeronde front minimaliseert afstraalreflecties en de tweezijdig gewelfde downfiring basreflexpoort is functioneel in aluminium sokkel geïntegreerd.  Optioneel kunnen er ronde metalen grills worden bijgeleverd om de luidsprekerchassis af te dekken.

JET 5 tweeter
De JET 5 tweeter is misschien wel het meest bekende luidsprekerchassis van Elac. Het membraan van deze tweeter wordt nog altijd handgevouwen in de Elac fabriek in Kiel. De JET 5 in de Vela is voorzien van een nieuwe waveguide die ongewenste reflecties via het front van de behuizing minimaliseert.

De woofer als masterpiece
Ook de woofer voor midden- en laagweergave is nieuw ontwikkeld voor de Vela luidsprekers. De inmiddels bekende Elac eXtended Range woofer met Aluminium Sandwich conus is hierbij verder geoptimaliseerd voor betere ‘high energy’ transiëntweergave en dynamiek. De woofer zorgt voor een natuurlijke en transparante weergave van het middengebied, maar ook voor een muzikale basweergave. Deze fraai gestaffelde en gedefinieerde laagweergave is een handelsmerk van Elac.

 

De FS 407 is de kleinste vloerstaande luidspreker in de Vela-serie. De downfiring basreflexpoort voor de veel lucht verplaatsende lage tonen is op inventieve wijze geïntegreerd in de aluminium sokkel. Een tweede kleinere basreflexpoort voor lage middentonen is aan de achterzijde aangebracht. Zo kan deze compacte vloerstaander toch relatief kort op de achterwand worden geplaatst.  

Ondanks het grotere formaat ten opzichte van de monitor BS 403, komt de FS 407 ook goed tot zijn recht in een relatief kleine ruimte (20 tot 40 m2). De FS 407 biedt bovendien een diepere basweergave, hogere belastbaarheid en een groter dynamisch bereik in vergelijking met de BS 403. Optioneel kunnen ronde magnetische metalen luidsprekerfronten geleverd worden, die eenvoudig zijn aan te brengen of af te nemen.  

De FS 407 is voorzien van Bi-wiring/Bi-amping luidsprekerterminals. Ter overbrugging worden vergulde jumpers meegeleverd.  

 

Onder de aluminium sokkel wordt de meegeleverde bodemplaat bevestigd om de stabiliteit te waarborgen volgens de Europese regelgeving. In deze bodemplaat kunnen de meegeleverde spikes worden gedraaid.  

 

 

Uitvoeringen
U kunt kiezen uit drie hoogglans lakuitvoeringen: wit, zwart en noten.  

Gangbare winkelprijs:
€ 1995,- (hoogglans wit en zwart)
€ 2.095 (hoogglans noten) 

€ 39,50 (Set metalen ronde grills, per luidspreker)

Datasheet

Elac
2 Items
4011822318040